Požiar zničil tri unimobunky v rómskej osade

19.12.2007 Prešov

Veľký Šariš 19. decembra (TASR) - Požiar, ktorý vypukol dnes ráno v rómskej osade vo Veľkom Šariši pri Prešove, zničil tri unimobunky.
Počas šíriaceho sa ohňa nedošlo podľa doterajších informácií k zraneniu osôb. Príčiny požiaru, na likvidácii ktorého sa podieľali prešovskí hasiči, sú predmetom vyšetrovania.
TASR o tom informoval zdroj z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

V unimobunkách žilo dovedna 13 osôb, z toho sedem detí. Momentálne ich prichýlili rodinní príslušníci žijúci v rodinných domoch. "Samospráva nemá finančné prostriedky, aby sa im okamžite postarala o nové bývanie, požiadame preto o pomoc ministerstvo sociálnych vecí a rodiny. Ak získame financie, zakúpime im nové unimobunky. Nateraz si však budú musieť pomôcť sami, pretože oni nesú zodpovednosť za to, čo sa stalo, " uviedol pre TASR primátor mesta Róbert Oros. Dodal, že v spomínaných objektoch žili Rómovia asi sedem rokov.
V meste žije 4836 obyvateľov, z ktorých je 559 Rómov. Zhruba polovica z nich žije v spomínanej osade, ktorá sa nachádza za Veľkým Šarišom.
Počas šíriaceho sa ohňa nedošlo podľa doterajších informácií k zraneniu osôb. Požiar sa rozšíril pravdepodobne od vykurovacieho telesa. Na likvidácii požiaru sa podieľali prešovskí hasiči.
 

Vyberte región